ALLES OVER ONZE GROEPEN OP GROEPSREIS

Wat is een groepsreis?

Reizen in groep betekent in de eerste plaats, nieuwe, gelijkgestemde zielen leren kennen in een heel ontspannen setting. Het betekent ook veel dingen samen doen in groep zoals eten, een slaapkamer delen (vaak twin kamers), activiteiten en gesprekken.

Groepsreizen zijn daarentegen geen synoniem voor een gebrek aan vrijheid en privacy. Hoewel het reisprogramma in grote lijnen vastligt, zijn er wel degelijk momenten waarop je zelf je plan kan trekken. ‘s Avonds kan af en toe gekozen worden waar je gaat eten en ook tijdens de reis zijn er vrije momenten gepland.

Groepsgrootte

Bij onze begeleide reizen vinden wij het belangrijk om de groepen klein te houden. Onze gemiddelde groepen bestaan uit 9 personen en de meeste van onze reizen hebben een maximale groepsgrootte van 14 personen.
Dit geeft meer toegang tot kwetsbare culturen, betere mogelijkheden tot interactie met de lokale bevolking en de zekerheid dat je minder impact hebt op de cultuur.

Onze reisgroepen bestaan meestal uit een mix van solo-reizigers (de meerderheid), koppels en kleine vriendengroepen van 2 of 3 die gewoon van avontuur houden, zichzelf willen pushen en gezellige en gelijkgestemde mensen willen ontmoeten. Wil je zelf een volledige groep samenstellen en ben je geïnteresseerd in een bepaalde bestemming neem dan zeker contact op met Wonderways om samen die reis te plannen.

Alleen op groepsreis

Als single reiziger ben je uiteraard meer dan welkom bij Wonderways. Je deelt dan automatisch je kamer of tent met een medereizig(st)er van hetzelfde geslacht. Je hoeft dus niks extra te betalen als alleenreizende.
Wil je liever een kamer of tent voor jou alleen, dan is dat bij de meeste reizen mogelijk op aanvraag en mits betaling van een single supplement. De prijs daarvan staat bij elke reis vermeld (indien mogelijk).

Als koppel op groepsreis

Uiteraard kan je ook als koppel mee op een groepsreis. Aangezien de meeste van onze overnachtingsplaatsen gebaseerd zijn op tweepersoonskamers of – tenten vormen de logies zeker geen probleem. Daar waar er in het zeldzame geval sprake is van meerspersoonskamers (soms bij gites in de bergen of refuges) vragen we de nodige flexibiliteit.

Lokale gidsen en Wonderways reisleiders

Op de meeste van de groepsreizen werken onze Wonderways reisleiders samen met lokale heel onderlegde gidsen en chauffeurs. Dankzij hun logistieke ervaring kunnen onze reisleiders de uitdagingen van verre en avontuurlijke reizen aanpakken en ook alle onverwachte en eventuele extra’s van de groep oplossen.

Altijd als eerste op de hoogte!

Schrijf  je in op onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van extra Wonderways reizen, aanbiedingen en nieuws!