wie-zijn-we

Over ons

Wonderways, verWonderd reizen

Wonderways maakt reizen die persoonlijk, duurzaam en respectvol zijn.

We gaan off the beaten track, zijn kleinschalig en authentiek en spelen in op de enorme verscheidenheid in de wereld en bij onze klanten. 

We maken gebruik van onze jarenlange uitgebreide kennis en onze lokale expertise om buitengewone reiservaringen te kunnen aanbieden op ‘s wereld meest bijzondere bestemmingen.

Alle reisroutes worden persoonlijk uitgewerkt door bestemmingsspecialisten. Dankzij onze vele lokale contacten ontdekken we landen op een verrassende manier. We dompelen ons onder in het dagelijkse leven overal ter wereld: we proeven de heerlijkste gerechten, drummen ons in overvolle treinen, laten ons vervoeren op de zachtste achterbanken, wandelen naar de mooiste toppen, glijden over tropische rivieren en luieren aan de zachtste stranden.

We reizen door de mooiste natuurlandschappen en dat dikwijls op een actieve manier: te voet, met de boot of de fiets naar afgelegen plekken en gezellige dorpjes. Over bergen, door woestijnen en boven groene regenwouden. We verdwalen in de kleinste steegjes van machtige steden en genieten van cultuur in topmusea, wereldberoemde historische sites en plaatselijke festivals.

Respect voor de plaatselijke cultuur en het milieu staat heel hoog op onze belangenlijst. Enkel op die manier is reizen een verhaal dat de toekomst kan overleven.

Duurzaam Reizen 

OF COURSE WE’RE SUSTAINABLE

Duurzaam reizen is geen keuze, het is de evidentie.

Na meer dan 30 jaar ervaring met deze manier van reizen staan we hier bij Wonderways niet bij stil, we doen het gewoon.

Duurzaam reizen is zorg dragen voor het klimaat (planet), door enkel het vliegtuig te nemen als het echt niet anders kan, door te proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van het bestaande openbaar vervoer, van de fiets en te wandelen. We kiezen ervoor de meest broze ecosystemen links te laten liggen en toe te zien hoe onze keuze voor lokaal logement, lokale contacten en TO’s ook voor deze klemtonen kiest. Duurzaam reizen gaat evenveel over respect voor mensen en cultuur (people).

We slapen in lokaal gerunde logies, vertrouwen op plaatselijke gidsen, zoeken chauffeurs die de mooiste omwegen kennen en laten onze magen verwennen met de beste gerechten.

De lokale agenten waar we mee samenwerken worden met de grootste nauwkeurigheid gekozen waarbij we heel veel belang hechten aan hun manier van werken, hun eerlijke verloning en werkomstandigheden voor de plaatselijke werknemers (denk aan de dragers in Nepal en Tanzania, de gidsen in de vele nationale parken, de werkomstandigheden van chauffeurs en koks, etc…).

We bezoeken geen minderheidsgroepen en steunen geen politieke regimes die zich baseren op onderdrukking en uitbuiting.
Duurzaam reizen betekent ook aandacht hebben voor de lokale economie (profit). We maken dat ons bestede geld ter plaatse blijft. Dat het niet terugstroomt naar Westerse multinationals of hotelgroepen. Toerisme is voor veel landen een belangrijk onderdeel van de economie, dat is ook duidelijk gebleken door het uitblijven ervan tijdens de corona pandemie.

Om hier allemaal op in te spelen zijn we al geruime tijd mee op de trein gesprongen van het groeiende community based tourism. In deze populaire vorm van toerisme hebben de toeristen en de lokale bevolking een evenwichtige interactie met elkaar. Toeristen leren van binnenuit het leven ter plaatse kennen door in dorpen, bij mensen thuis, te logeren, te eten, activiteiten te doen. de lokale bevolking kan de inkomsten uit het toerisme rechtstreeks inzetten in de dagelijkse noden als scholing, gezondheidszorg, uitbouwen van basisvoorzieningen.

Wonderways biedt toerisme aan waarbij beide partijen, de gast en de gastheer, verrijkt naar huis gaan. Op die manier maak je onvergetelijke ervaringen mee.

We kiezen voor avontuurlijke belevenissen met zoveel mogelijk respect naar onze gastheer, gastvrouw en gastland.

‘The world owes you nothing, it was here first’ (Mark Twain)

Ervaren reisorganisatoren

Meer dan 30 jaar geleden begonnen we met het organiseren van reizen, reizen voor jongeren in kleine groepen, naar veel onbekende en bekende plekken op de wereld. We werkten alles persoonlijk en tot in de puntjes uit.

We leerden de beste plaatselijke specialisten kennen en legden persoonlijke contacten met heel veel lokale gidsen, experten en begeleiders.

Persoonlijk hebben we heel veel reiservaring: te voet in de winter door het hoge noorden van Europa in Finland, Zweden, Noorwegen en Groenland en langs eeuwenoude wandelroutes aan de Middellandse zee en haar eilanden, met het openbaar vervoer gans Azië door, via moeilijker bereisbare maar prachtige landen als Pakistan, Bangladesh en Iran, over de zijderoute naar India en met de nachttrein door China, eilandhoppen in Indonesië, Thailand, en de rest van Zuidoost-Azië, maanden stappen door de Himalaya in Nepal en India en meerdere keren op de top van de Kilimanjaro in Tanzania, met een oude Volkswagen bus alle landen van West-Afrika door en in jeeps door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Door en via Centraal-Amerika van Mexico helemaal tot Bolivia langs Nicaragua, Costa Rica en Panama, door de Andes in Colombia en Peru. Met de kano, te voet en met eigen vervoer door de Verenigde Staten en Canada.

Er zijn weinig bestemmingen op de wereld waar we zelf niet kwamen en samen met onze beste Wonderways-gidsen stellen we een aantal van die bestemmingen hier ook voor.

Omdat niet alleen jongeren graag met mensen van hun eigen leeftijd reizen zagen we de noodzaak en vraag groeien om ook voor veertigers en vijftigers gelijkaardige rondreizen uit te bouwen.

Altijd als eerste op de hoogte!

Schrijf  je in op onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van extra Wonderways reizen, aanbiedingen en nieuws!